Kreatívság

Ági
Kreatívság

Nem véletlen, hogy annyi felnőtteknek való színezőt lehet kapni. Értem én, hogy ez alapvetően megnyugtat. Már akit. Bevallom, soha nem sikerült egy teljes képet kiszíneznem, amint a mellékelt fotó is mutatja.

Pedig nagyon szerettem volna. Mert szeretem a színeket, meg az alkotást… Ahogy az esküvői köszönő ajándéknak kigondolt kavicsokat is egyedire megfestettem. Imádtam.

Aztán találkoztam a naplózással. Szerelem lett rögtön.

Annyira megszerettem, és bizony nem kérdés, hogy befejezem e az elkezdett oldalt. Most már azt is tudom, hogy miért: ezt én rajzolom. Én álmodom meg. A Pinteresten rengeteg gyönyörű oldalt láttam.

Az alkotás teljesen beszippant. Igazi FLOW élménnyé válik azonnal. Hát ez kikapcsol. Kitisztítja a fejemet. És hatalmas élmény a saját készítésű naplómba beleírni a napi teendőket.

És hogy miért osztom meg itt az én naplómat? Mert inspirálni szeretnélek. Ma leginkább racionálisak vagyunk, amit csinálunk, annak értelme kell legyen, elvárás az ésszerűség, és alkalmazkodnunk kell. Mi a helyzet a színezővel? Valaki megrajzolta, és ha “szépen” akarod csinálni, akkor a vonalakat (határokat) nem túllépve kell kiszínezni. Hányszor hallottuk gyerekként, hogy “ne menj ki a vonalból”. Miért is ne?

Ám ez a napló a te világod. Úgy készíted el, ahogy akarod. Nem kell utasítást követni, alkalmazkodni. Csak rajzolni. Vagy írni. Vagy csak a színekkel játszani, vonalon innen és túl.

Szerintem épp a mai jang minőségű világunkban kifejezetten fontos lenne, ha a nők ilyen jellegű, szabad kreativitáson alapuló hobbit találnának maguknak.

Jang jellemzők: logika, gondolat, aktivitás, technika, cselekvés, harc, kontroll, energia, mozgás, kiterjedés. A világ így ketyeg, és a férfiak ezt jobban “bírják”. A nőknek szintén ebben a világban kell érvényesülni, dolgozni, és épp emiatt elengedhetetlen, hogy jin minőséget is csempésszenek az életükbe. Jin: intuíció, érzés, bölcsesség, mélység, nyugalom, passzivitás, természetesség, csak lenni, hagyni megtörténni, csönd és nyugalom. Kint a világban ezt nem fogjuk megtalálni, csak magunkban, magunknak. És egy magad készítette füzet, ami azt és úgy írsz bele, amilyen hangulatod van, több, mint meditáció, relaxáció.

A naplóm nekem ezt nyújtja. És persze nem profi az ecsetkezelés, még kicsit suta, mert most kezdtem. De mindezek pont nem érdekelnek. Élvezettel készítem, és örülök az eredménynek. Ennél nem is kell több.